Mainos
Mainos

Laiton viinakauppa paljastui Joensuussa

Joensuun poliisi on paljastanut ainakin kolme vuotta jatkuneen laittoman viinakaupan. Viiniä, viinaa ja tupakkaa on poliisin laskelmien mukaan kaupattu kymmenientuhansien eurojen arvosta. Ostajat ovat valtaosin alkoholisteja.

Poliisi epäilee salakaupasta 65-vuotiasta pyhäselkäläistä miestä, jonka uskotaan myyneen kirkasta viinaa, olutta, kotiviiniä sekä tupakkaa Pyhäselän ja Rääkkylän alueella. Asiakkaita on ollut poliisin mukaan kolmisenkymmentä. Ostokset on toimitettu heille kotiin.

Ostajien antamien tietojen perusteella poliisi laskee, että asiakkaille on virrannut tuhansia litroja kotiviiniä ja olutta, satoja litroja viinaa sekä satoja kartonkeja tupakkaa. Esimerkiksi kotiviinin litrahinta on ollut viisi euroa. Tuotteet myytiin yleensä käteisellä, mutta osin myös velaksi.

Kotiviinit on valmistettu epäillyn asunnossa. Viinat ja tupakat tulivat Venäjältä verovapaina tuomisina. Poliisin mukaan epäilty toi niitä itse useiden vierailujensa yhteydessä ja osan toi ilmeisesti venäläinen henkilö.

Poliisi saanee esitutkinnan valmiiksi maaliskuun aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme