Mainos
Mainos

Laittomia maahantuloja tutkittiin Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa kirjoilla olevan armenialaismiehen epäillään järjestäneen ja avustaneen luvatta Suomeen kaksi ulkomaalaista miestä. Epäillyt laittomat maahantulot tapahtuivat elokuussa.

Toinen tulijoista on armenialainen ja toinen venäläinen. Molemmat saapuivat Suomeen Schengen-viisumilla eri maiden kautta. Toisen miehen viisumi oli myönnetty liikematkakäyttöön Liettuaan ja toisen Puolaan.

Tutkinnassa selvisi, että viisumit oli haettu vain pääsemiseksi Suomeen turvapaikanhakuun.

Armenialaismiehen reitti kulki Venäjältä Latvian ja Ruotsin kautta Suomeen. Suomessa hän hävitti matkustusasiakirjansa ja haki turvapaikkaa väärillä henkilötiedoilla. Miestä epäillään nyt väärien henkilötietojen antamisesta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Venäläismies taas saapui Suomeen Venäjältä Varsovan kautta. Hänenkin oli tarkoitus hakea turvapaikkaa väärillä henkilötiedoilla.

Asiaa ovat selvittäneet Pohjois-Karjalan poliisi ja rajavartiosto. Aineisto on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaa varten.

(MTV3 -STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme