Mainos
Mainos

Lännen Media: Henkirikokset vähenevät kasvukeskuksissa – Lappi ja Kymenlaakso synkintä aluetta

Kun ennen Helsinki oli maan ongelma-aluetta, nykyisin surmia tapahtuu tärkeimmissä kasvukeskuksissa vähemmän kuin muualla maassa.

Henkirikokset vähenevät etenkin kasvukeskuksissa. Asiasta kertoo Lännen Media.

Henkirikoksia tutkineen Helsingin yliopiston tutkijan Martti Lehden mukaan näyttää siltä, että ainakin tärkeimmät kasvukeskukset ovat olleet laskevan rikollisuuskehityksen kärjessä. 

Kuolemaan johtavia rikoksia tehdään asukaslukuun suhteutettuna nykyisin eniten Lapissa, Keski-Suomessa ja Kymenlaaksossa. 

Henkirikosten kokonaismäärä on vähentynyt Suomessa 1990-luvun puolivälistä lähtien. Muutos on noudattanut yleiseurooppalaista ja länsimaista kehitystä. 

Ajanjaksolla 2010–2014 kuolemaan johtaneiden rikosten määrä jäi joka vuosi sataatuhatta asukasta kohti alle kahteen.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot