Mainos
Mainos

Lännen Media: Näpistely aiheuttaa kaupoille satojen miljoonien laskun

Myymälävarkauksista koituu suomalaiskaupoille vuosittain yli 500 miljoonan euron vahingot, uutisoi Lännen Media.

Yhtenä ongelmana ovat paatuneet sarjanäpistelijät, joita teoista tuomitut sakot eivät saa muuttamaan tapojaan.

– Nämä henkilöt tekevät varkauksia jatkuvasti, eikä heitä tällä hetkellä oikein saada kuriin, kertoo Kaupan liiton asiamies Matti Räisänen Lännen Median haastattelussa.

Hän toivoo poliisilta lisää aktiivisuutta toistuvien näpistelijöiden saattamiseen oikeuden eteen.

Poliisin myöntämiä sakkoja ei voi muuntaa vankeudeksi, sillä hallitus luopui vuosi sitten sakon muuntorangaistuksen palauttamisesta. Poliisi voi kuitenkin sakottamisen sijaan viedä toistuvan näpistelijän rikokset tuomioistuimen käsiteltäväksi, jolloin myös vankeusrangaistus on mahdollinen.

Kaupan ala toivoo sarjanäpistelijöille vankeutta, jotta nämä saataisiin pois pahanteosta. Oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston päällikkö Arto Kujala ei ole Lännen Median mukaan vakuuttunut vankeusrangaistuksen vaikuttavuudesta.

– Varmasti yksittäistapauksissa näin voi ollakin, mutta suuremmassa kuvassa tällaista vaikutusta ei ole havaittu, Kujala sanoo.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot