Mainos
Mainos

Lännen Media: Supoa aiotaan vahvistaa kymmenillä tiedustelijoilla – "tilanteemme on kestämätön"

Suojelupoliisin henkilöstömäärää aiotaan lisätä kymmenillä poliiseilla ja siviilipuolen työntekijöillä, kertoo 12 maakuntalehden Lännen Media.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoo Lännen Medialle kannattavansa Supon tuntuvaa vahvistamista, jota siviilitiedustelun lainsäädäntöä valmisteleva virkamiestyöryhmä on esittämässä hallitukselle.

Tällä hetkellä Supossa työskentelee noin 285 ihmistä, joista hieman alle 60 prosenttia on poliiseja.

– Työryhmässä on ajatus siitä, että tiedustelu tarvitsee lisäresurssin. Uudet työntekijät olisivat poliiseja tai siviilejä, jotka tekisivät tiedustelua, kertoo työryhmän puheenjohtaja, ylijohtaja Kauko Aaltomaa sisäministeriöstä.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari korostaa Lännen Medialle, että Supo kaipaa kipeästi tiedusteluvaltuuksia, jotka sallivat Supon toiminnan ulkomailla ja ulkomaisissa tietoverkoissa.

– Heti kun mennään Suomen rajojen ulkopuolelle, valtuutemme loppuvat. Viranomaisten kannalta tilanne on kestämätön, Pelttari sanoo.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme