Mainos
Mainos

Läpimurto murhatutkinnassa: Nainen tunnustanut entisen rauhanturvaajan surman Helsingissä

Helsingissä Aleksis Kiven kadulla viikko sitten paljastuneen murhan tutkinta on edennyt ratkaisevasti. 73-vuotias mies oli surmattu juhannusaattoyönä.

Poliisin suorittamien tutkimusten perusteella on selvinnyt, että teosta on syytä epäillä vuonna 1964 syntynyttä, Helsingissä asuvaa naista.

Hänet on pidätetty ja häntä tullaan esittämään vangittavaksi torstaina Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä todennäköisin syin murhasta ja törkeästä ryöstöstä, Helsingin poliisin tiedotteessa kerrotaan. Epäillyllä ei ole aikaisempaa rikoshistoriaa.

– Epäilty on tunnustanut teon. Uhri ja epäilty tunsivat toisensa etäisesti, mutta heidän kohtaamisensa ennen tekoa aattoiltana Kalliossa oli sattuman kauppaa, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

– Pari jatkoi yhdessä uhrin asunnolle, jossa teko tapahtui. Epäilty oli anastanut uhrilta myös omaisuutta, mutta teon motiivi ei ole vielä toistaiseksi tiedossa, Kanth jatkaa.

Kanth kertoo lisäksi, että epäily ja uhri olivat olleet asunnolla kaksin, eikä kenelläkään muulla epäillä olevan osuutta asiaan.

– Tekotapaa ei tutkinnallisista syistä voida vielä kertoa, koska epäillyn kuulustelut ovat vasta alkuvaiheessa.

Asiaa tutkitaan Helsingin poliisin vakavan rikollisuuden tutkintayksikössä.

Helsingin poliisi haluaa kiittää kansalaisia saamistaan vihjeistä uhrin liikkeistä tapahtumailtana. Niistä oli suuri apu tutkinnan joutuisassa etenemisessä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme