Mainos
Mainos

Lapin Kansa: Oulun insestijutun oikeuskäsittelyä kuvattiin salaa

Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona käsiteltyä insestitapaus kuvattiin luvatta ja materiaali julkaistiin netissä, uutisoi Lapin Kansa.

Lehden mukaan oikeudenkäynnin kuvasi maahanmuuttovastainen aktivisti Junes Lokka. Videoilla ei näy oikeussalin tapahtumia, mutta oikeudessa käydyt keskustelut kuuluvat tallenteilta.

Oikeudenkäynnin aluksi kuvaaminen oli sallittua, mutta käsittelyn edetessä kuvaaminen oli kiellettyä. Lapin Kansan haastatteleman Oulun käräjäoikeuden laamanni Antti Savelan mukaan oikeus selvittää nyt tapahtunutta.

– Tämä ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Kohdalleni ei ole aikaisemmin tullut vastaan tilannetta, että oikeuden puheenjohtajan antamia ohjeita ei olisi noudatettu.

Savelan mukaan ei ole vielä selvää, millaisia seuraamuksia oikeudenkäynnin luvattomasta kuvaamisesta ja materiaalin julkaisemista voi aiheutua. Käräjäoikeus selvittää nyt sitä, onko Lokka tallentanut oikeudenkäynnin salassapidettäviä osuuksia sekä sitä, miten netissä julkaistuun materiaaliin tulisi suhtautua.

– Eihän kaikkea julkista tietoa saa julkistaa ja levittää netissä, ne ovat kaksi eri asiaa, Savela kommentoi Lapin Kansalle.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme