Mainos
Mainos

Lapin poliisi tyylitteli tiedotteensa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi: "Häärytinän seurauksena paikalle tilattiin poliisi"

Lapin poliisi on julkaissut tyyliltään hauskan tiedotteen, joskin sisältö kertoo karua tarinaa suomalaisesta kesäviikonlopusta. Lapin poliisi kertoo muun muassa joutuneensa rauhoittelutehtäviin häissä, joissa mies- ja naisvieras olivat tapelleet.

Lapin poliisi aloittaa tiedotteen viittaamalla Suomen 100-vuotisjuhlaan, jonka hengessä teksti kokonaisuudessaan on kirjoitettu:

– 100-wuotiaan Suomen lyhyessä mutta kauniissa suvessa esivallan miekalla riitti valvottavaa ja tehtävää viikonloppuna Rovaniemen ja Ranuan alueella lämpimien säiden ja väkijuomaa nauttineiden kansalaisten vuoksi. 

Ensimmäisenä poliisi kertoo kuinka "kuljettaja jäi kakkoseksi salskeille lainvartijoille Konttikairassa". Poliisipartio oli yrittänyt pysäyttää pakettiautoa.

–  Partion kuljettaja kytki poliisimaijaan pysäytysvalot päälle, mutta pakettiauton kuljettaja ei piitannut tästä vaan lähti ajamaan karkuun ralliinkin huonosti soveltuvilla huonokuntoisilla hiekkateillä niin lujaa kuin suinkin vain pääsi. Suurajojen tunnelmissa karkulaisen nopeus oli pahimmillaan 173km/h tiellä, jossa nopeusrajoitus on 80km/h. Auton kuljettaja ei ollut eilisen päivän poikia, sillä ikää hänellä on 57 wuotta. 

Poliisi kertoo, että kyydissä oli kaksi noin 20-vuotiasta miestä, joista toinen niskoitteli tilanteessa.

–  Poliisi joutui laittamaan hänellekin kihlat ranteisiin ja aamulla hän veti sakkoa tempauksestaan.

Lappilaiset häät puolestaan päätyivät pahoinpitelyyn.

– Vieraana olleilla miehen- ja naisenpuolella oli tullut riidanhankausta, jonka mies oli päättänyt ratkaista nyrkillä. Tekoa seuranneessa rytäkässä sai toinenkin osallinen nyrkistä. Häärytinän seurauksena paikalle tilattiin poliisi ja sairaankuljetus. Yksi miehistä toimitettiin jatkamaan juhlaa hillitymmissä merkeissä Rovaniemen poliisivankilaan. 

Väkivaltaa oli myös Rovaniemen keskustassa lauantaina puoliltaöin.

– 21-vuotias nuorukainen oli tönäisty Lordiaukean vieressä maahan ja maassa ollessaan häntä oli potkittu ylt'ympäri kehoa. Tekijänä on toinen mies, jonka henkilöllisyyttä poliisi selvittää par'aikaa. Sairaankuljetus toimitti miehen saamaan hoivaa lasarettiin, poliisi kertoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme