Mainos
Mainos

Lapin raiteita varastettu romuraudaksi

Sallan kunnasta Lapista on varastettu ratakiskoja. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan kiskoja on viety kesän aikana Kelloselän ja valtakunnan rajan väliseltä rataosuudelta. Kiskoja on todennäköisesti pilkottu ja kuljetettu pois traktorilla.

Suomen rataverkosta vastaava Ratahallintokeskus on tehnyt varkaudesta tutkintapyynnön poliisille. Keskuksen mukaan kiskoja on viety tonnien painosta ja kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Romuraudan kallistuminen on johtanut vastaaviin varkauksiin ulkomaillakin.

Kiskovaras on saattanut syyllistyä Suomen ja Neuvostoliiton rauhansopimuksen rikkomiseen. Neuvostoliitto vaati jatkosodan jälkeen Suomea ylläpitämään seitsemän kilometrin mittaista rataosuutta. Radalla ei ole Suomen puolella ollut liikennettä sodan jälkeen. Se on jäänyt purkamatta, koska Ratahallintokeskus on epätietoinen, velvoittaako rauhansopimus edelleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme