Mainos
Mainos

Lappeenrannassa surmatulle hoitajalle olisi voinut saada henkivartijan

Terveydenhoitajien ja kodinhoitajien on monissa kunnissa mahdollista saada kotikäynnille turvakseen henkivartija. Henkilösuojausta käytetään tarpeen tullen myös Lappeenrannassa, kertoo Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin turvallisuuspäällikkö Atte Mälkiä.

– Tarvittaessa on mahdollista, että otetaan vartija tai poliisi mukaan kotikäynnille.

57-vuotias neuvolassa työskennellyt terveydenhoitaja oli eilen Lappeenrannan Kaukaalla kotikäynnillä yksityisasunnossa, jossa oli 24-vuotias mies ja 23-vuotias nainen sekä noin kuuden viikon ikäinen vauva. Poliisi epäilee, että asunnossa ollut mies tappoi terveydenhoitajan ja sen jälkeen itsensä.

Eiliselle surullisesti päättyneelle kotikäynnille ei henkilösuojausta Mälkiän mukaan oltu varattu.

– Ennakkotietojen perusteella ei ollut mitään syytä olettaa, että henkilösuojaukselle olisi tarvetta.

Turvallinen kotikäynti –ohjeistukset aiotaan Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä käydä tapauksen vuoksi huolellisesti läpi, Mälkiä kertoo.

– Onhan nämä ohjeistukset tietenkin käytävä läpi. On mietittävä sitä, että mitä voitaisiin tehdä, ettei tällaista pääse tapahtumaan.

Henkilösuojauksen käyttö on Mälkiän mukaan parin viime vuoden aikana lisääntynyt alueella.

– Henkilösuojauksen käyttö arvioidaan aina tarpeen mukaan. Se ei ole ainakaan tällä hetkellä taloudellinen kysymys.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme