Mainos
Mainos

Lapsiperhe yritettiin polttaa hengiltä Laukaassa – KRP epäilee miesnelikkoa osallisuudesta tekoon

Keskusrikospoliisi pyytää Laukaan murhapolton yrityksen tutkinnassa edelleen yleisön apua. Juttu on toistaiseksi pimeänä.

– Pyydämme tietoja Laukaan keskustassa liikkuneesta nelikosta. Jos joku tunnistaisi, keitä he ovat, tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen sanoo.

Laukaan keskustassa paloyönä noin kello 01-03 aikaan liikkuneessa miesporukassa on poliisin saamien havaintojen perusteella ollut neljä miestä. Heistä kolme on ollut noin 30–50-vuotiaita ja yksi selvästi nuorempi, noin 20-vuotias.  

– Epäilemme, että nelikolla on osallisuutta tekoon. Ketään ei toistaiseksi ole kiinniotettuna, Tuominen kertoo.

KRP tiedotti poikkeuksellisesta rikosepäilystä toissa viikolla. KRP:n epäilyjen mukaan lapsiperhe yritettiin polttaa hengiltä Laukaassa, Laajalahdentie 36:ssa aamuyöllä 26.8.2016. 

Nukkumassa ollut perhe, johon kuului 1-vuotias lapsi, heräsi palon aiheuttamiin pamauksiin ja pelastui viime hetkellä. Poliisin mukaan pelastumisessa oli kyse minuuteista.

Poliisin teknisen tutkinnan perusteella on todennäköistä syytä epäillä, että palo sytytettiin tahallisesti. Juttua tutkitaan murhan yrityksenä sekä törkeänä tuhotyönä.

KRP:n mukaan kyse on Suomen oloissa erittäin kovaotteisesta toiminnasta.

– Epäilemme, että rikokseen voi liittyä järjestäytynyttä rikollisuutta. Tutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, että mahdollisesti koko perhe on ollut liivijengin velanperinnän kohteena, Tuominen sanoi MTV Uutisille 16.9.

Poliisi on puhuttanut todistajia. KRP selvittää myös, onko perheeseen kohdistunut uhkailuja jo aiemmin.

– Niitä tietoja tarkistetaan, kuka on uhkaillut. Poliisi ei ole saanut tarkkaa tietoa uhkailujen laadusta. Perhe (pariskunta) ollut asiasta hyvin vaitonainen, Tuominen sanoo.

Tietoja asiasta voi ilmoittaa tutkijoille puhelinnumeroon 050-4564864 tai lähimmälle poliisille.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme