Mainos
Mainos

Lasta piiskattiin kepillä useasti kahden vuoden ajan – äidille ja isäpuolelle sakkoja

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 40-vuotiaan äidin useista pahoinpitelyistä alle viidensadan euron sakkoihin. Hän oli lyönyt 7-9-vuotiasta tytärtään lukuisia kertoja 50 senttimetrin mittaisella puukepillä.

Myös 39-vuotias isäpuoli tuomittiin tytärpuolensa pahoinpitelyistä sakkoihin.

Äiti oli pahoinpidellyt tyttöä kahden vuoden ajan 2013-2015. Isäpuolen tekemät pahoinpitelyt ajoittuivat vuosiin 2014-2015.

Oikeuden mukaan tyttöä lyötiin kepillä takapuoleen ja jalkoihin. Oikeudessa jäi epäselväksi kuinka monta eri kertaa kepillä oli lyöty.

Äidin mukaan kertoja oli yksi tai kaksi. Äidin mukaan keppi oli näyttämistä ja uhkailua varten. Isäpuoli kiisti lyöneensä kepillä.

Oikeus uskoi tyttöä

Lapsi sen sijaan kertoi useista kerroista. Todistajana kuullun lastensuojelutyöntekijän mukaan tyttö oli kertonut äidin piiskaavan häntä aina, kun hän on tuhma. Lastensuojelutapaamisessa vanhemmat olivat myöntäneet piiskaamisen.

Lastensuojelutyöntekijä oli epäillyt, että vietnamilaistaustainen äiti ei ymmärtänyt, että Suomessa ei saa lyödä.

Oikeudessa katsotun tytön videohaastattelun mukaan lapsi ei osannut kertoa, miten monta kertaa häntä oli lyöty, mutta niitä ei ollut joka päivä.

Oikeus katsoi lapsen kertoneen uskottavasti, eikä liioitellut tapahtumia. Oikeus totesi, että lasta oli parin vuoden aikana lyöty kepillä useasti.

Sekä äidin että isäpuolen katsottiin myös lyöneen lasta kämmenellä.

Alisteinen asema

– Pahoinpitelyn kohteena on ollut tekohetkellä 7-9-vuotias lapsi, joka on ollut alisteisessa asemassa vastaajiin nähden. Pahoinpitelyt ovat tapahtuneet kotona, joka pitäisi olla lapselle turvallinen paikka, oikeus lausui.

Oikeus kuitenkin katsoi, että vastaajien teot olivat niiden vahingollisuudesta huolimatta soviteltavissa sakoilla.

Molemmat vastaajat tuomittiin 80 päiväsakkoon. Äidin on maksettava 480 euroa ja isäpuolen 2 240 euroa.

Aikuiset määrättiin lisäksi maksamaan tytölle korvausta kivusta ja särystä kumpikin 700 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme