Mainos
Mainos

Lasten murhasta syytetylle kuopiolaisäidille tuomio loppuviikosta

Pohjois-Savon käräjäoikeus antaa tuomionsa kahden lapsensa murhasta syytetyn kuopiolaisnaisen jutussa torstaina.

Oikeus on käsitellyt mielentilatutkimuksen tuloksia suljetuin ovin. Oikeus ei lausu mielentilatutkimuksen tuloksista tänään mitään. Nainen oli mielentilatutkimuksessa omasta pyynnöstään.

Aiemmassa välituomiossa käräjäoikeus totesi naisen syylliseksi henkirikoksiin. Nainen on kiistänyt murhasyytteet ja katsonut syyllistyneensä surmaan, lapsensurmaan tai tappoon.

Syyttäjä piti tekoja törkeinä, koska ne kohdistuivat kahteen puolustuskyvyttömään pikkulapseen. Hän vaati naista tuomittavaksi elinkautiseen vankeuteen. Myös isä yhtyi rangaistusvaatimukseen.   

Syytteen mukaan 40-vuotias nainen suunnitteli tekojaan parin viikon ajan ja surmasi lapsensa viime marraskuussa.  

Poliisitutkinnan mukaan äiti ehdotti miehelleen menoa jääkiekko-otteluun niin, että tämä olisi poissa kotoa henkirikosten aikaan. Isä kertoi kuulusteluissa, että marraskuinen lauantai oli ollut aivan normaali päivä.

Mistään ei ollut nähtävissä merkkejä äidin suunnitelmista.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot