Mainos
Mainos

Lastensuojelulain muutos lisäsi pahoinpitelyjen määrää yksityisillä paikoilla

Poliisihallitus järjesti perjantai-aamuna tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin poliisin viime vuoden tuloksista. 

Poliisin luvuista selvisi, että väkivaltarikosten määrä nousi hieman yli kahdella prosentilla vuoteen 2014 verrattuna. Pahoinpitelyrikollisuuden osalta kehitys oli samansuuntainen.

Yksityisillä paikoilla tapahtuneet pahoinpitelyt sen sijaan nousivat yli neljä prosenttia, kun taas yleisellä paikalla tapahtuneiden pahoinpitelyiden määrä pysyi edellisen vuoden tasolla ja törkeiden pahoinpitelyiden määrä laski lähes kaksi prosenttia.

– Yksityisillä paikoilla tapahtuneiden pahoinpitelyrikosten määrän kasvuun on vaikuttanut huhtikuun alussa voimaan tullut lastensuojelulain muutos, jonka mukaan tietyillä tahoilla on velvollisuus salassapitosäännösten estämättä ilmoittaa suoraan poliisille, jos on syytä epäillä lapseen kohdistunutta väkivaltarikosta, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Hän pitää tärkeänä, että lapsiin kohdistuneista pahoinpitelyistä ilmoitetaan viipymättä suoraan poliisille ja näin varmistetaan, että lapseen kohdistuneen väkivaltarikoksen selvittäminen käynnistyy nopeasti ja tehokkaasti.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot