Mainos
Mainos

Lastenvaunut paloivat rappukäytävässä – kaksi asukasta joutui viettämään yönsä evakossa

Hätäkeskus sai eilen illalla ilmoituksen siitä, että Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan talon rappukäytävässä paloivat lastenvaunut.

Sytytetyt lastenvaunut levittivät savua rappukäytävään ja aiheuttaen vahinkoja useisiin asuntoihin. Kaksi henkilöä joutui viettämään yönsä poissa kotoa savuvahinkojen vuoksi.

Poliisi suorittaa tapauksen johdosta palonsyyntutkintaa. Rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta kertoo, että rappukäytävässä palava lastenvaunu on potentiaalisesti vaarallinen.

– Lastenvaunuissa on aineita, jotka voivat palaessa levittää savua koko portaikkoon. Riippuen savun leviämisestä sille altistuu koko portaan väki, hän kertoo.

Lastenvaunut eivät syty itsestään tuleen, joten tapauksia tutkitaan lähtökohtaisesti tahallaan sytytettynä. Sytyttäjien motivaatiot ovat hyvin erilaisia, eikä mitään yleispätevää selitystä tapauksille ole antaa.

– Joskus syynä voi olla ihan suuttuminen ulko-oven lähellä säilyttämisestä. Monissa taloyhtiöissä lastenvaunuja suositellaan säilytettäväksi pyöräkellareissa.

Hietala ei osaa arvioida, kuinka paljon lastenvaunuja palaa keskimäärin vuodessa. Tapauksia on hänen mukaansa silloin tällöin, mutta ei kuitenkaan kuukausittain.

– Lastenvaunut ovat kulkuväylällä monesti helppo sytyttämiskohde, joka myös palaa helposti, hän kommentoi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme