Mainos
Mainos

Laukkusurmasta syytetty mielentilatutkimukseen

Oikeus on määrännyt Jyväskylän laukkusurmassa murhasta syytetyn miehen mielentilatutkimukseen. Oikeuden välituomion mukaan 37-vuotias mies syyllistyi tappoon, sillä riittävää näyttöä teon suunnitelmallisuudesta ei ollut. Mies pidetään vangittuna, ja hänestä tehdään vaarallisuusarvio.

Uhri oli 25-vuotias nainen. Hänet surmattiin tammikuussa huumeilla myrkyttämällä 37-vuotiaan asunnossa. Naisen ruumis kuljettiin urheilukassiin suljettuna syrjäisen tien varteen, josta ohikulkija löysi ruumiin. Asunnon omistajan vaimo syyllistyi oikeuden mukaan heitteillepanoon ja kuolemantuottamukseen, koska ei auttanut uhria.

Teon motiivina oli kosto. Huumepiireissä pyörineet tekijät pitivät naista ilmiantajana, koska häntä aiemmin puukottanut mies vangittiin joulukuussa. Mies on yhä vangittuna tapon yrityksestä.

Käräjäoikeus vapautti uhrin langon, jota syytettiin murhaan yllyttämisestä, ja langon pikkuveljen, jota syytettiin murhasta. Oikeuden mukaan näyttöä ei ollut, vaikka vihamielisyys uhria kohtaan oli selvää. Avunannosta syytetyt kaksi miestä on vapautettu. Heidän katsottiin syyllistyneen pelastustoimien laiminlyöntiin.

Lopullinen tuomio annetaan todennäköisesti vuoden lopulla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme