Mainos
Mainos

Lavasti murhapolttoyrityksen – sai vankeustuomion

Kainuun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1990 syntyneen kajaanilaisnaisen kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen tuhotyöstä ja väärästä ilmiannosta.

Nainen sytytti asuntonsa verhot tuleen Nakertajantiellä Kajaanissa huhtikuussa 2011. Tämän jälkeen hän teippasi itse itsensä tuoliin ja meni parvekkeelle huutamaan apua.

Poliisille nainen väitti kahden miehen tunkeutuneen asuntoon ja sitoneet hänet väkivaltaisesti tuoliin ja sytyttäneet tulipalon. Palosta aiheutui noin 70 000 euron vahingot.

Poliisi tutki tapausta aluksi murhan yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä. Miehet olivat pidätettyinä ja toinen myös vangittuna jonkin aikaa.

Motiivina viha

Nainen määrättiin maksamaan toiselle miehistä 3500 euron korvaus henkisistä kärsimyksistä, toiselle 1700 euroa. Hän joutuu maksamaan myös heidän noin 6000 euron oikeudenkäyntikulunsa sekä aiheuttamansa tulipalovahingot.

Itsetuhoisesti käyttäytynyt nainen oli teon tehdessään alkoholivaikutuksen alainen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme