Mainos
Mainos

Lehti: Hovioikeus vahvisti alaistensa suhteesta vihjailleen poliisin tuomion

Kunnianloukkauksesta tuomitun Valkeakosken poliisin ylikonstaapelin tuomio ei muuttunut Turun hovioikeudessa, kertoo Valkeakosken Sanomat.

Lehden mukaan hovioikeus päätti asiasta yksimielisesti torstaina. Hovioikeus myös määräsi miehen maksamaan 10000 euron oikeudenkäyntikulut.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen viime vuoden keväällä viralta pantavaksi ja tuntuviin sakkoihin kahden alaisensa kunnian loukkaamisesta. Ylikonstaapeli oli väittänyt toistuvasti, että kahdella naispoliisilla olisi seksisuhde keskenään. Oikeuden mukaan väitteillä ei ollut perusteita ja ne olivat selvästi halventavia ja loukkaavia.

Lisäksi oikeus katsoi ylikonstaapelin syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttöön ja yritettyyn yllytykseen perättömään lausumaan. Mies oli yrittänyt taivutella todistajana jutussa toiminutta alaistaan vaikenemaan tapauksesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme