Mainos
Mainos

Lemminkäiselle miljoonien korvausvaateet kunnilta ja Tiehallinnolta

Rakennusyhtiö Lemminkäinen kertoo saaneensa 21 kunnalta ja Tiehallinnolta yhteensä 65 miljoonan euron korvausvaatimukset asfalttikartellijutussa.

Korkein hallinto-oikeus määräsi 29.9.2009 antamassaan päätöksessä Lemminkäiselle ja eräille muille asfalttialan yhtiöille seuraamusmaksun kilpailunrajoituslain vastaisesta toiminnasta kotimaan päällystysmarkkinoilla vuosina 1994-2002. Lemminkäiselle määrättiin 68 milj. euron seuraamusmaksu.

Lemminkäinen kertoo tiedotteessaan, että kannevaatimusten määrä voi kasvaa tai pienentyä. Suurin osa kantajista ei ole vielä jättänyt käräjäoikeuteen täsmennettyjä kanteita. Osa kantajista onilmoittanut, että ne vasta selvittävät mahdollisen vahingon määrää.

Yhtiön mukaan osa kanteista perustuu sellaisiin asfalttiurakkasopimuksiin, joissa Lemminkäinen ei ole ollut lainkaan sopimuskumppanina, vaan urakkasopimukset ovat olleet muiden asfalttiyhtiöiden ja kantajina esiintyvien tilaajien välisiä.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme