Mainos
Mainos

Lestadiolaisjohtajan kunnianloukkaussyyte nurin

Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet lestadiolaisyhteisöön liittyvässä kunnianloukkausjutussa.

Kyse oli Kotimaa24-lehden toimitukseen lähetystä viestistä, jossa erästä Lempäälän rauhanyhdistykseen kuulunutta oli muun muassa nimitetty kiusaajaksi.  

Oikeus katsoi, että kirjoituksessa oli joitakin kohtia, jotka täyttävät kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Viestin laatijaa ja lähettäjää ei kuitenkaan saatu selvitettyä.  

Syytteessä kunnianloukkauksesta olivat epäillyn kirjoittajan lisäksi yhteisöön kuuluva nainen sekä Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen varapuheenjohtaja.

Nainen oli lähettänyt kirjoituksen varapuheenjohtajalle, joka puolestaan oli lukenut sen ääneen suljetussa kokouksessa. Oikeus katsoi, ettei kummankaan heistä tarkoitus ollut loukata asianomistajaa.  

Korjattu otsikosta kirjoitusvirhe 20.11 klo 14.50.
  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot