Mainos
Mainos

Lestadiolaisuuden pedofiliakeskustelusta rikosilmoitus

Keskustan ruotsinkielisten keskuudessa on virinnyt kiista Pietarsaaren seudulla julki tulleesta pedofiiliskandaalista ja sen yhteyksistä lestadiolaisuuteen.

Limingan kunnanhallituksen puheenjohtaja Helena Tornberg (kesk.) on tehnyt rikosilmoituksen keskustan ruotsinkielisen piirijärjestön puheenjohtajan Peter Albäckin kirjoituksesta.

Tornbergin mukaan Albäck on väittänyt hänen hyväksyneen ja olleen tietoinen julmuuksista, mutta peitelleen niitä lestadiolaisuutensa vuoksi. Tornberg oli keskustan EU-vaaliehdokas ja keskustan ruotsinkielisten entinen vetäjä.

Sanomalehti Österbottens Tidning kertoi vuodenvaihteessa, että lestadiolaisen maallikkosaarnaajan epäillään käyttäneen hyväkseen kymmeniä lapsia vuosikausia. Mies on jo kuollut.

Albäckin mielestä Pietarsaaren seudun lestadiolaisuus on hakoteille ajautunut lahko. Hän sanoi, että lestadiolaiset lyövät lapsiaan ja lestadiolaisnaiset eivät voi kieltää miehiltään seksiä.

Keskustan puoluetoimistosta kiistelyä ei haluta kommentoida.

(MTV3 - STT)

(29.12.2009)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme