Mainos
Mainos

Lestadiolaisvaikuttajan raiskaussyytteet käräjille huomenna

Espoon käräjäoikeudessa aletaan käsitellä huomenna tapausta, jossa uskonnollisessa herätysliikkeessä vaikutusvaltaisessa asemassa ollutta miestä syytetään törkeistä raiskauksista.

Aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että miestä epäiltäisiin myös lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Tällaisia syytteitä häneen ei kuitenkaan kohdistu.

Syytetty on toiminut aiemmin suuren eteläsuomalaisen rauhanyhdistyksen puheenjohtajana. Hän on ollut myös Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen SRK:n valitsemana liikkeen luottamustoimessa. SRK on vanhoillislestadiolaisten johtoelin.

Oikeuden eteen joutuu myös lestadiolaisvaikuttajan sukulaismies. Häntä syytetään sekä törkeästä että perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeusjutun käsittely jatkuu helmikuun alkupuolelle asti.

Viime keväänä vanhoillislestadiolaisen liikkeen ympärillä kuohui, kun julkisuuteen tuli useita hyväksikäyttöepäilyjä. Kymmeniä ihmisiä ilmoitti joutuneensa uhreiksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme