Mainos
Mainos

Levin hissihankintaa tutkii jatkossa krp - myös päättäjien toimia setvitään

Kittilän Levitunturin hissihankintaa koskeva poliisitutkinta on siirretty keskurikospoliisin vastuulle. 

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske määräsi viime kuussa, että jo kertaalleen päätettyä esitutkintaa on jatkettava.

Lisäksi keskusrikospoliisi ottaa hoidettavakseen tutkintapyynnön, joka tehtiin Lapin poliisilaitokselle kesäkuussa. Siinä pyydettiin tutkimaan Kittilän kunnan päättäjien toimien laillisuutta.

Keskusrikospoliisi pyrkii saamaan esitutkinnan valmiiksi talven aikana.

Levi Ski Resortin hissihankinta on aiheuttanut suurta kuohuntaa Kittilässä. Yhtiössä, jossa kunta on enemmistöomistajana, epäiltiin, että toimitusjohtaja on suosinut yhtä hissinvalmistajaa hankinnan yhteydessä.

Poliisi tutki asiaa jo kertaalleen Kittilän kunnanjohtajan pyynnöstä. Tutkinta kuitenkin lopetettiin. Kittilässä on ollut käynnissä kunnanjohtajan erottamishanke, mutta se on tänään keskeytetty.

Kunnanhallituksen piti käsitellä tänä iltana tilapäisen valiokunnan lausuntoa, jossa katsotaan, ettei Mäkelällä ole enää edellytyksiä jatkaa tehtävässään syvän luottamuspulan takia

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot