Mainos
Mainos

Liivijengi puuhasi lomaparatiisia Ruovedelle – rikoksiin vedettiin myös 4-vuotias lapsi

Keskusrikospoliisi on tutkinut laajassa operaatiossa alamaailman rahoitukseen, laittomaan velanperintään ja rahanpesuun liittyviä rikosepäilyjä.

Operaatio Sanktio -nimellä kulkeneen rikostutkintakokonaisuuden laajin juttu linkittyy Pirkanmaalla Ruoveden kunnassa sijaitsevaan kerrostaloon ja sen kauppajärjestelyihin.

MTV Uutisten tietojen mukaan KRP:n tutkinnassa tuli ilmi, että 3-kerroksisesta, 22 asunnon Arava-kerrostalosta oli tarkoitus jalostaa liivijengiläisten oma loma-asuntokohde tenniskenttineen, uima-altaineen ja kuntosaleineen. KRP kirjasi asiassa rikosilmoituksen jo vuonna 2007, ja varsinainen esitutkinta alkoi kesällä 2010. 

Kerrostalon arvoa nostettiin keinotekoisesti

Yksi pääepäillyistä on pitkän linjan autokauppias. Poliisi epäilee, että autokauppias erehdytti Konneveden Osuuspankin henkilökuntaa lainaneuvotteluissa salaamalla sen, että kerrostalon osakekannan käypää arvoa oli keinotekoisesti nostettu useilla peräkkäisillä bulvaanikaupoilla. 

Sato oli myynyt kerrostalon vuonna 2004 15 000 eurolla, mutta kahdeksan kuukautta myöhemmin pankki myönsi osakekannan ostoon 236 000 euron lainan epäillyn yhtiöille. Myöhemmin pankki myönsi vielä reilut miljoona euroa lainaa yhtiölle, joista osa oli tarkoitettu remonttiin.

Kerrostalon asuntojen myynti lähti käyntiin syksyllä 2005. Esitutkinnassa tuli ilmi, että asuntoja oli hankittu muun muassa rikollisjärjestö MORE:n jäsenten lähipiirille.

Osa huoneistojen ostajista oli tullut kaupan toiseksi osapuoleksi pakotettuna tai tietämättään. Yksi ostajista on ollut 4-vuotias lapsi. Keinotekoisia kauppajärjestelyjä oli yli kymmenen.

Tänään jutussa luettiin syytteitä useille vastaajille Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Rikosnimikkeinä ovat muun muassa törkeä petos, törkeä kiskonta, törkeä kiristys ja törkeä rahanpesu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme