Mainos
Mainos

Lintulan luostarin nunna ollut kateissa jo kuukauden – poliisi etsi naista eilen: "Hän sanoi vain lähtevänsä katsomaan tulipaloa"

73-vuotiaan nunnan katoamisesta on pian kulunut jo kuukausi, eikä hänestä ole saatu mitään uusia näköhavaintoja. Poliisi etsi häntä viimeksi eilen Heinäveden maastosta.

Nunna Irmeli Vuolle katosi tiistaina 11. heinäkuuta. Hän lähti Lintulan luostarista katsomaan lähistöllä sijaitsevaa palanutta lämpövoimalaa.

– Lähtiessään hän ei sanonut mitään muuta kuin, että hän lähtee katsomaan tulipaloa, rikoskomisario Harri Pöysti Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisilla on muutama näköhavainto nunnasta tuolta illalta. Viimeinen varma havainto hänestä on noin viisi kilometriä palaneesta lämpövoimalasta Honkaniemen suuntaan noin kello 20 aikaan.

– Katoamisillalta hänestä on kolme tai neljä havaintoa. Hänet on nähty tulipalopaikan lähellä ja vielä sen jälkeenkin. Viimeinen havainto on ohiajaneelta ihmiseltä, joka näki nunnan kävelevän yksin pois päin luostarista tulipalon jälkeen.

Poliisi oli viimeksi eilen etsimässä nunnaa maastosta poliisikoirien kanssa. Lisäksi vapaaehtoiset ovat etsineet kadonnutta.

– Häntä on etsitty useiden kilometrien matkalta eri suuntiin katoamispaikasta.

Alueella on monenlaista maastoa: peltoja, vaikeakulkuista metsää, lampia ja syviä vesiojia.

– Olettamus on, että hän löytyy maastosta. Mitään sellaista ei ole tullut esiin, että hän olisi noussut kenenkään kyytiin. Meillä ei ole myöskään syytä epäillä rikosta, Pöysti sanoo.

Poliisi aikoo jatkaa nunnan etsintöjä lähipäivinä.

– Sitten kun luonto alkaa kuolla ja lakastua, niin tehdään viimeistään kunnon ponnistus etsinnöissä, kun maastossa näkee paremmin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme