Mainos
Mainos

Lompakkovarkaat tyhjentelevät ikäihmisten tilejä

Poliisilla on valvontakameran kuvaa lompakkovarkaista. Hän muistuttaa, että ostoskärryissä olevaa kassia täytyy pitää silmällä myös tutussa marketissa.

Etelä-Suomessa liikkuvat rikollisryhmät ovat syksyn ja talven aikana tyhjentäneet useiden ikäihmisten pankkitilit.

Poliisin tietoon on tullut kymmeniä tapauksia, jossa vorot ovat kurkkineet kortin tunnusluvun ihmisen asioidessa pankkiautomaatilla. Tämän jälkeen uhria on seurattu esimerkiksi kauppaan, jossa lompakko kortteineen on varastettu ostoskärrystä ja käyty tyhjentämässä tili. Enimmillään vorojen mukaan on lähtenyt jopa tuhansia euroja.

Tuorein tapaus sattui Hyvinkäällä torstaina. Vuonna 1933 syntynyt hyvinkääläisnainen oli asioimassa marketin edustalla olevalla automaatilla, kun tuntematon mies tuli seisomaan aivan hänen selkänsä taakse. Nainen meni sisälle kauppaan, jossa hänelle tuli puhumaan vieraskielinen mies. Naisen kiinnittäessä huomionsa yllättävään keskustelijaan hänen lompakkonsa varastettiin ostoskärryssä olleesta kassista.

Lompakko löytyi puoli tuntia tapauksen jälkeen marketin edustalla olevan pankkiautomaatin vierestä.

- Tässä kävi nyt onneksi niin, että automaattinostoon ei ehditty vaan lompakosta vietiin vain käteinen, sanoo rikoskomisario Jyrki Aho Hyvinkään poliisista.

Ahon mukaan poliisilla on valvontakameran kuvaa lompakkovarkaista. Hän muistuttaa, että ostoskärryissä olevaa kassia täytyy pitää silmällä myös tutussa marketissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme