Mainos
Mainos

Loppumetrit Aarnion huumejutussa alkoivat - "ympyrä sulkeutuu"

Syyttäjä on aloittanut loppulausuntonsa Jari Aarnion huume- ja virkarikosoikeudenkäynnissä. Käsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkoi kello 9.

- Ympyrä sulkeutuu. Asiaesittelyn aluksi kysyin, kuka on Pasilan mies. Nyt voin sanoa, että Pasilan mies on Jari Aarnio, sanoi kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovinen.

Tätä syyttäjät pyrkivät tänään todistamaan esimerkiksi televalvontatietojen ja Aarnion kanssavastaajien esitutkintakertomuksiin vedoten. Aarnion roolia Pasilan miehenä tukee syyttäjien mukaan myös hänen varallisuutensa, josta Aarnion antama selitys on syyttäjien mukaan epäuskottava.

Tämän jälkeen syyttäjä käy läpi vielä yksityiskohtaisesti kunkin syytekohdan ja niihin liittyvän keskeisimmän näytön. Tällöin mukana on näyttöä myös muita vastaajia vastaan. 

Syyttäjät ovat itsekin ennakoineet, että käsittely tänään venyy myöhään. Siitä kertoo muun muassa se, että syyttäjien loppulausunto on tiivistetty 350 PowerPoint-diaan.

Keto-Huovinen korosti jälleen sitä, että syyttäjän näyttö ei perustu yhteen savuavaan aseeseen, vaan kokonaisuuteen.

- Näyttö muodostuu palasista ja ne muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, hän sanoi.

Syyttäjä vaatii Aarniolle virka- ja huumausainerikoksista kolmentoista vuoden vankeusrangaistusta. Aarnio on itse kiistänyt kaikki syytteet.

Aarnion puolustuksen loppulausunnot kuullaan oikeudessa huomenna.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme