Mainos
Mainos

Maija-Liisa Lahtinen hakee kavallustuomionsa purkua

Törkeästä kavalluksesta tuomittu Maija-Liisa Lahtinen hakee vankeustuomionsa purkua korkeimmasta oikeudesta. Hän perustelee vaatimustaan sillä, että tuomioon on saattanut vaikuttaa Pekka Paavolan perätön lausuma oikeudessa.

Lahtinen tuomittiin vuonna 2006 Helsingin hovioikeudessa yli kahdeksi vuodeksi vankeuteen edesmenneen miehensä lehtikustantaja Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavaltamisesta. Kyse oli noin viidestä miljoonasta eurosta, jotka talletettiin sveitsiläiseen pankkiin 1994.

Lahtinen ei saanut korkeimmasta oikeudesta valituslupaa. Hän on pakoillut tuomiotaan ulkomailla. Hakemuksen tuomionsa purkamisesta hän jätti keskiviikkona.

Syyttäjän keskeinen todistaja jutussa oli Tampereen entinen kaupunginjohtaja Pekka Paavola, joka toimi aikoinaan Lahtisten asiainhoitajana. Paavola sai uudenvuodenaattona Helsingin käräjäoikeudessa ehdollisen tuomion perättömän lausuman antamisesta oikeudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme