Mainos
Mainos

Maksuvälinepetoksia tullut ilmi tuhansia enemmän kuin viime vuonna – suurin osa tehtiin ulkomailla

Maksuvälinepetoksia tuli tammi-syyskuussa ilmi melkein 85 prosenttia vuodentakaista enemmän, kertovat Tilastokeskuksen ennakkotiedot. Niitä oli 13300 eli 6100 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Näistä noin 45 prosenttia tehtiin ulkomailla. 

Yliaktuaari Kimmo Haapakangas kertoo, että taustalla on nettipetosten lisääntymistä ja korttien kopiointia. 

Esimerkiksi asuntomurtoja tuli ilmi 4100 ja pahoinpitelyrikoksia 24800, molempia 400 vähemmän. 

Seksuaalisia ahdisteluja ilmoitettiin 433, vuotta aiemmin 153. Tilastokeskuksesta muistutetaan, että asiaan saatetaan vaikkapa yleisötilaisuudessa kiinnittää huomiota. Nimike tuli rikoslakiin syksyllä 2014. 

Poliisin, Tullin ja Rajavartiolaitoksen tietoon tuli kaikkiaan 624800 rikosta ja rikkomusta eli 0,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot