Mainos
Mainos

Maksuvälinepetosten määrä räjähti – 175 prosenttia enemmän kuin viime vuonna

Maksuvälinepetosten määrä jatkaa kasvuaan. Viime vuoteen verrattuna kasvua oli 174,6 prosenttia.

Poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli vuoden 2016 tammi–maaliskuun aikana vajaa 5000 maksuvälinepetosta. Maksuvälinepetoksista hieman yli 40 prosenttia tehtiin ulkomailla. Petosrikosten määrä on yleisesti kasvanut 2000-luvulla huomattavasti.

Tiedot ovat peräisin Tilastokeskuksen tilastoista. Vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli kaikkiaan 183 000 rikosta ja rikkomusta. Se on 13 300 tapausta eli 6,8 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tietoon tulleita henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten määrä kasvoi 8 250:een tapaukseen, mikä tarkoittaa 2,3 prosentin kasvua.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot