Mainos
Mainos

Mallipomo raiskasi ja pakotti nuoria naisia seksialalle

Helsingin käräjäoikeuden julkinen seloste kertoo minkälaisista teoista mallitoimiston pomona esiintynyt Tero Eronen tuomittiin. Itse juttu käsiteltiin suljetuin ovin ja päätös julistettiin salaiseksi 60 vuodeksi.

Oikeus katsoi 48-vuotiaan joensuulaisen Tero Erosen syyllistyneen 16 seksuaaliseen hyväksikäyttöön, 5 pakottamiseen seksuaaliseen tekoon, 1 raiskauksen yritykseen, 9 raiskaukseen, 3 törkeään raiskaukseen ja 1 törkeään ihmiskauppaan. Näistä teoista sekä tapon yrityksestä hänelle on määrätty yhteinen 12 vuoden 6 kuukauden pituinen vankeusrangaistus.

Lain mukainen maksimirangaistus olisi ollut 13 vuotta vankeutta.

Erosella oli kaksitoista eri puolilla Suomea asuvaa uhria. Mies oli an tanut osalle heistä virheellisen käsityksen itsestään mallitoimiston johtajana ja saanut heidät houkuteltua haastatteluun, jonka yhteydessä naisista on otettu alastonkuvia, heitä on kosketeltu ja osa heistä on lisäksi raiskattu.

- Osa naisista on saatu virheellistä tai puutteellista tietoa antamalla työskentelemään miehen ohjelmatoimistossa, jonka päätoimialana on ollut eroottisen ohjelman tarjoaminen. Työkeikoilla naiset ovat joutuneet muun muassa myymään pornoon liittyvää materiaalia, yksi naisista on joutunut toimimaan striptease-tanssijana yleisön edessä sekä yksityisesityksissä ja yksi naisista on pakotettu osallistumaan body paintingiin, jossa yleisön on sallittu maalata hänen rintansa, oikeus totesi.

- Ohjelmatoimiston työkeikkojen aikana nuorille naisille on tarjottu esiintymispaikkojen takatiloissa runsaasti alkoholia ja heitä on käytetty seksuaalisesti hyväksi heille tarjotuissa majoitustiloissa, useimmiten aamuyön aikana. Osa naisista on tullut muun seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi raiskatuksi.

- Asianomistajien, mallin uralle pyrkivien nuorten naisten on annettu ymmärtää Erosen olevan vaikuttavassa asemassa mallimaailmassa. Todistajan kuultu suomalaisen tunnetun mallitoimiston toimitusjohtaja ei ollut koskaan kuullut Erosen nimeä.

Jutussa tuomittiin myös Alex Koskelainen neljäksi vuodeksi vankeuteen. Eroottisella alalla työskennellyt Koskelainen tuomittiin törkeästä raiskauksesta,.raiskauksen yrityksestä ja raiskauksesta.

Oikeus totesi, että uhreille teot aiheuttivat masennusta, keskittymisvaikeuksia, nukahtamis- ja univaikeuksia sekä itsetuhoisuutta. Asianomistajat ovat tunteneet hyväksikäytöstä häpeää eivätkä ole tämän vuoksi tehneet asiasta rikosilmoitusta. Asia alkoi selvitä yhden asianomistajan asian selvittelyn yhteydessä, jolloin poliisi pääsi muiden uhrien jäljille.

- Asian selviäminen on saanut asianomistajat hakeutumaan auttamisjärjestelmien piiriin ja osa on jo saanut apua edellä kerrottuihin oireisiin, oikeus kertoi.

Eronen määrättiin maksamaan uhreille vahingonkorvauksia kivun ja säryn lisäksi henkisestä kärsimyksestä. Tuomittujen kärsimyskorvausten määrät vaihtelivat 1500 eurosta 15000 euroon. Korvausten yhteismäärä on 220000 euroa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme