Mainos
Mainos

Malmin nainen: Krp antoi 3000 euroa käteistä pienissä erissä

Niin sanottu Malmin nainen pyörsi oikeudessa puheensa ja kyseenalaisti krp:n toiminnan. Hän kertoi krp:n antaneen Aarnio-tutkinnan aikana hänelle yhteensä 3000 euroa. Lisäksi hän kertoi saaneensa muun muassa skootterin ja puhelimia.

Aarnio-oikeudenkäynnin 32. päivänä salissa kuultiin ns. Malmin naista, joka on itsekin jutussa syytteessä törkeistä huumausainerikoksista.

Syksyn 2014 poliisikuulusteluissa 43-vuotias nainen oli yhdistänyt Aarnion huumausainekauppaan, mutta nyt salissa hän puhui toisin.

– Halusin katsoa, minkälaisen tarinan ne kirjaavat ylös epäilemättä mitään, Malmin nainen kertoi kuulustelusta, jonka nimesi saduksi.

Kuvassa ote yhdestä syksyn 2014 poliisikuulustelusta (klikkaa suuremmaksi)

Nämä kuulustelut hän kumosi täysin.

Oletteko myynyt Aarnion hasista? syyttäjä Pihla Keto-Huovinen kysyi.

– En ole koskaan nähnyt Aarniolla hasista. Tuollaista kysymystä ei voi edes kysyä, Malmin nainen vastasi.

Hän kiisti jyrkästi osallistuneensa mihinkään huumekauppaan tai luoneensa mitään kontakteja Hollantiin.

– Aarnio on rehellinen äijä.

"Yhteys tutkijoihin"

Kuulusteluissa nainen oli kertonut myös pitäneensä vuoden 2002 jälkeen kymmenillä prepaideillaan yhteyttä nimenomaan Jari Aarnioon, mutta oikeussalissa hän sanoi nyt viestineensä huumepoliisin tutkijoiden kanssa.

Oikeus hyväksyi kuulustelukertomuksen

Malmin nainen yritti saada raskauttavan, ns. Irish Coffee -keskustelun hyödyntämiskieltoon jo kesällä. Hyödyntämiskielto olisi tarkoittanut sitä, etteivät syyttäjät olisi voineet vedota siihen.

Oikeus hylkäsi 29.7. Malmin naisen vaatimuksen, joten käräjäoikeus päättää myöhemmin uskooko se salissa vai kuulustelussa kerrottua.

Kun hyödyntämiskieltoa käsiteltiin, salissa kuultiin 28.7. myös krp:n tutkijaa. Hän kiisti, että Aarniosta olisi käyty kauppaa Malmin naisen kanssa. Saman teki tänään tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto.

Syyttäjä Pihla Keto-Huovinen sanoi syyttäjien uskovan, että Malmin nainen kertoi totuuden poliisikuulusteluissa.

– Tämä koko juttu näytti siinä vaiheessa kammottavalta. Tutkinta vaikutti mielipuoliselta ja mielivaltaiselta. Minulla ei ollut missään vaiheessa aikomusta nimetä yhtään muuta henkilöä sinne. En halunnut laajentaa nimilistaa. Aarnio oli jo kiinni, hän sanoi.

Uusi kertomus on linjassa Aarnion ja kahden huumepoliisisyytetyn salissa kertoman kanssa.

Heidän mukaansa ns. Pasilan miehen puhelimet ovat kiertäneet useilla huumepoliiseilla.

Krp antoi rahaa

Kuulemisessa nainen kyseenalaisti erittäin vahvasti krp:n toimintaa Aarnion ja huumepoliisisyytettyjen tapaan.

Naisen mukaan häntä oli painostettu ja lahjottu. 

Naisen mukaan hänen kanssaan oli käyty kauppaa Aarniosta, kun krp oli halunnut tietoja huumepoliisin päällikön toimista. Malmin naisen mukaan hänelle oli tarjottu vaihtoehdoksi todistajansuojelua. Syytteistäkin olisi luovuttu puheita vastaan.

Nainen kertoi krp:n antaneen hänelle myös tutkinnan aikana yhteensä noin 3 000 euroa rahaa. Rahaa oli tullut 50–100 euron erissä ja kun hän ei syksyn 2014 jälkeen suostunut ottamaan vastaan rahaa, niin setelit oli pudotettu postiluukusta.

– Olen saanut krp:ltä rahaa enemmän kuin Aarniolta yli kymmenen vuoden aikana, nainen totesi. 

"Krp:n skootteri myyntiin"

Naisen mukaan hänelle oli ostettu myös skootteri, jonka hän tosin oli heti myynyt eteenpäin. Nainen ei muistanut koska tämä tapahtui, eikä tiennyt missä skootteri nyt on.

Krp:n tutkija oli kuitenkin maksanut rekisteröinnin ja auttanut vakuutuksen hankinnassa. Nainen oli saanut myös puhelimia ja puheaikaa. Krp oli lisäksi maksanut vuokria.

Naisen mukaan krp:n tutkija oli soittanut hänelle maanantai-iltana. He olivat keskustelleet puhelimessa tunnin. Naisen mukaan tutkija oli pyytänyt, ettei joistain asioista mainittaisi eikä häntä mustamaalattaisi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme