Mainos
Mainos

Matkailuvaunu lähti varkaiden mukaan – some-ilmoitus vei jäljille muutamassa tunnissa

Matkailuajoneuvoja myyvä Best-Caravan huomasi matkailuvaunun kadonneen ja kertoi siitä Facebookissa. Ratkaisevasta vihjeestä luvattiin vihjepalkkio – eikä aikaakaan, kun varkaiden jäljille oltiin jo päästy.

Best-Caravanin Facebookissa julkaisemaa päivitystä jaettiin ahkerasti ja varkaiden jäljille päästiin nopeasti – jo seitsemän tunnin kuluttua päivityksestä.

Matkailuajoneuvoja myyvän Best-Caravanin tiistai valkeni ikävissä tunnelmissa. Hyvinkään myymälään työvuoroon saapunut työntekijä havaitsi, että vasta myyntiin saapunut ja vielä rekisteröimätön matkailuvaunu oli varastettu yön aikana.

Best-Caravan päätti julkaista varkaudesta Facebook-päivityksen ja lupasi 1000 euron löytöpalkkion vaunusta. Päivitystä jaettiinkin yli 1300 kertaa.

Sosiaalisen median käyttö oli kannattavaa, sillä asuntovaunu löytyi jo seuraavana päivänä Helsingin Roihuvuoresta, vain seitsemän tunnin kuluttua Facebook-postauksesta.

Järjestyksenvalvoja löysi matkailuvaunun

Matkailuvaunun löysi järjestyksenvalvojana työskentelevä mieshenkilö. Mies oli palaamassa aamuyöllä järjestyksenvalvojan töistä kotiinsa Roihuvuoreen, kun hänen huomionsa kiinnitti humalainen miesporukka. 

Miesten lähellä oli samanmekkinen matkailuvaunu kuin Facebookissa kiertävässä varkausilmoituksessa. Miesporukan läheisyydessä oli myös avolava-auto.

Järjestyksenvalvoja muisti rikosilmoituspäivityksen ja siinä olevat tuntomerkit varmistettuaan soitti ensin Best-Caravanille ja sen jälkeen hätäkeskukseen. Poliisi saapui paikalle ja rikolliset saatiin kiinni.

– Olisimme varmasti saaneet rahat takaisin myös vakuutusyhtiön kautta, mutta paras vaihtoehto on, että varkaat saatiin kiinni ja he joutuvat vastuuseen teostaan, sanoo Best-Caravanin omistaja Lasse Sorvari

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme