Mainos
Mainos

Mediasivustojen kaataja yhä karkuteillä – poliisi ei epäile asialla kehuskellutta

Helsingin poliisi ei enää epäile verkkohyökkäyksillä kehuskellutta miestä viime vuoden syys- ja joulukuussa tehdyistä palvelunestohyökkäyksistä. Asian vahvistaa MTV3 Uutisille tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisista.

Poliisi takavarikoi miehen tietokoneen, mutta tutkimuksissa ei löytynyt merkkejä siitä, että mies olisi verkkohyökkäysten takana.

– Emme epäile miestä enää rikoksesta. Nyt meidän täytyy löytää muu tekijä, Risu toteaa.

Rikoksesta epäilty mies kiisti heti alussa kuulusteluissa syyllistyneensä rikokseen, mutta hän kehuskeli verkkohyökkäyksestä netissä. Hän ilmoitti netissä tehneensä hyökkäyksen Helsingin Sanomien sivuille.

Tapauksen esitutkinta alkaa nyt siis taas puhtaalta pöydältä. Risun mukaan ei ole varmaa, onko hyökkäyksien takana vain yksi taho.

Joulupäivän jälkeiset verkkohyökkäykset kaatoivat useiden medioiden nettisivuja, kuten Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien ja Ylen verkkosivut. Syyskuussa vastaavan hyökkäyksen kohteeksi joutui Sanoma-konserni.

Sanoma-konserni ja Yle tekivät hyökkäyksistä rikosilmoitukset.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme