Mainos
Mainos

Melkoinen alku Aarnio-käsittelylle - syytteitä luettiin kaksi tuntia putkeen

Jari Aarniota koskevan oikeudenkäynnin alku oli poikkeuksellisen puuduttava sekä osallisille että medialle.

Valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen ja kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovinen lukivat Helsingin käräjäoikeudessa ääneen Trevoc-vyyhtiä koskevat syytteet alusta loppuun. 

Urakka oli jaettava syyttäjien kesken, sillä syytteiden lukeminen kesti kaikkiaan liki kaksi tuntia. Syytenivaskassa on kaikkiaan 45 sivua ja 14 syytekohtaa, joissa monissa on useita syytettyjä.

Kaikki osalliset ja media pääsivät tutustumaan haastehakemukseen jo joulukuun puolivälissä, jolloin järjestettiin nyt alkavan oikeudenkäynnin valmisteluistunto.

Laki kuitenkin edellyttää, että syyte luetaan ääneen käsittelyn alussa.

Aarnio kiistää

Yksi keskeisimmistä syyttäjän näkemyksistä on se, että Aarnion mielipiteillä ja kannanotoilla oli olennainen merkitys Helsingin poliisin seurantalaitehankintoihin.

Syyttäjän mukaan Aarnio oli poliisissa laitehankintoja valmistelevana asiantuntijana samaan aikaan, kun hän oli monimutkaisten järjestelyjen kautta omistajana seurantalaiteyhtiö Trevocissa.

Syyttäjän mukaan viranomaisia erehdytettiin tekemään laitehankintoja. Seurantalaitteisiin tai niiden toimittajaan ei ole saanut liittyä mitään luotettavuus- tai maineriskejä, syyttäjä katsoo.

- Jos viranomaisten tiedossa olisi ollut jokin salatuista seikoista, ei laitehankintoja olisi tehty Trevocilta lainkaan, sanoi Hirvonen oikeussalissa.

Syyttäjän mukaan Trevocin rahoituksen ja päätösvallan taustalla on ollut salattuja tahoja kuten poliisin rikollispomona pitämä mies.

Helsingin huumepoliisin päällikön paikalta hyllytetty Aarnio kiistää kaikki syytteet.

Tänään oikeudessa syyttäjä kertoo käsityksensä tapahtumista. Puolustukselta kuullaan lyhyet vastaukset. Aarnio pääsee itse ääneen oikeudessa maaliskuussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme