Mainos
Mainos

Mellakan kuvaaja: Kymmenet saivat pippurisumutetta keuhkoihinsa

Paikalla Jyväskylässä ollut Kyösti Ylikulju kertoi MTV Uutisille, että kärhämään johtanut tapahtumaketju kävi hyvin nopeasti.

Hän kertoo itse mielenosoituksen kestäneen muutaman tunnin ajan. Ylikuljun mukaan tunnelma mielenosoituksessa oli alusta alkaen hieman erikoinen, sillä paikalla oli niin paljon poliiseja.

– Itse pahoinpitelyt ja koko kärhämä tapahtui aika yllättäen. Poliisit kuitenkin sai aika nopeasti tilanteen hallintaan.

Ylikuljun mukaan mielenosoittajat käyttäytyivät aggressiivisesti myös poliisia kohtaan, mikä selittää pippurisumutteen käyttöä. Hän kertoo, että Sokoksen tavaratalossa sisällä suihketta oli erittäin paljon.

– Varsinkin vanhemmat ihmiset köhivät joka suunnassa. Oli varmaan kymmeniä ihmisiä, jotka sitä saivat siellä keuhkoihinsa.

Varmaa tietoa riehumisen alkamisesta ei ole. Myöskään poliisi ei vielä osannut sanoa mistä pahoinpitelyt saivat alkunsa.

– Tapauksen lähempänä nähneet sanoivat, että toinen niistä joita oli hakattu, oli ollut siinä tajuttomana ja verisenä aika kauan. Kuvailivat, että oli silleen hipin näköinen. En kuitenkaan sen tarkemmin tiedä, Ylikulju toteaa.

Poliisi tiedotti aiemmin ottaneensa 30 henkilöä kiinni. Uudesta yhteenotosta tai pahoinpitelyistä ei poliisin mukaan tarvitse olla huolissaan. Ylikulju kuitenkin kertoo, että osa mellakoitsijoista pääsi livahtamaan karkuun.

– Siinä oli ainakin yks sellainen, joka kuvasi koko tapahtuman. Näin siinä alkuvaiheilla kun se videokuvasi ja myöhemmin yksi silminnäkijä kertoi, että sama henkilö oli myös videokuvannut tämän pahoinpitelyn. Toivottavasti se kamera ainakin päätyi poliisin haltuun, Ylikulju pohtii.

Vastaavat tapahtumat eivät ole yleisiä Jyväskylässä. Muutamaa vuosi sitten tapahtunut kirjastopuukotuskin tapahtui aivan yhtä yllättäen. Ylikulju toteaa tilanteen olevan nyt kuitenkin rauhallinen. Kaupunki palaa normaaliin rallitohinaan.

– Siinä oli erikoinen tilanne kun niin paljon ihmisiä eri puolilta maailmaa juuri rallien takia paikalla, niin se vielä lisäsi sitä tilanteen ahdistavuutta. Että ei ollut mikään normaali päivä Jyväskylässä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme