Mainos
Mainos

Helsingin Mellunmäen ampumista tutkitaan tappona – ”Ase todennäköisesti luvaton”

Poliisi tutkii Mellunmäen ampumistapausta tappona. Poliisin pidättämän, vuonna 1981 syntyneen miehen epäillään ampuneen eilen puoli kahdeltatoista yöllä toisen henkilön kuoliaaksi käsiaseella. Teko tapahtui kadulla Laakavuorenkujalla.

Epäilty tekijä poistui paikalta teon jälkeen, mutta tavoitettiin pian lähistöltä. Hän ei tehnyt pidätettäessä vastarintaa. Vuonna 1992 syntynyt uhri kuoli rikospaikalle.

Poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan sivulliset eivät olleet vaarassa tilanteessa. Poliisi ei tässä vaiheessa halua avata tapahtumassa osallisena olleiden lukumäärää. Myös teon muita olosuhteita, kuten päihteiden mahdollista osuutta tekoon, selvitetään.

Tilanteessa ammuttiin yksi laukaus. Nyt poliisi selvittää, miksi miehellä oli ase. Käsiaseen laatuun poliisi ei tässä vaiheessa ota tarkemmin kantaa.

– Todennäköisesti ase on luvaton, kertoo tutkinnanjohtaja Kirsi Kant Helsingin poliisista.

Teosta epäillyllä on aiempaa rikostaustaa, mutta poliisi ei tässä vaiheessa osannut kertoa taustasta tarkemmin. Miestä ei ole myöskään vielä ehditty kuulemaan tapauksesta.

Korjaus 19. heinäkuuta, 11.19: Teosta epäilty mies on syntynyt vuonna 1981, ei vuonna 1985, kuten aiemmin jutussa väitettiin.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme