Mainos
Mainos

Merikotka löydettiin ammuttuna Kemiönsaaressa – poliisi toivoo vihjeitä luonnonsuojelurikoksen selvittämiseksi

Aikuinen merikotka löydettiin ammuttuna Kemiönsaaressa, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessaan.

Poliisin mukaan naaraskotka löydettiin kuolleena Vänoxan itäpuolelta vajaat kolme viikkoa sitten ja toimitettiin Eviralle tutkittavaksi. Tutkimusten myötä poliisi alkoi tutkia tapausta rikoksena, sillä merikotkasta löydettiin ampumajälki.

Eviran tutkimuksissa ei kuitenkaan selvinnyt, missä lintu on ammuttu. On mahdollista, että lintu on osuman saatuaan lentänyt tai liitänyt ehkä pidemmänkin matkan, poliisi kertoo tiedotteessaan. Ei myöskään tiedetä, onko lintu ollut ammutuksi tullessaan lennossa.

Poliisi pitää todennäköisenä, että lintu on ammuttu pienikaliiberisella kiväärillä. Tapausta tutkitaan luonnonsuojelurikoksena. Merikotka on Suomessa rauhoitettu laji.

Poliisi toivoo vihjeitä asian selvittämiseksi. Tapauksesta jotain tietäviä pyydetään soittamaan Kemiönsaaren poliisin numeroon 0295 417 321 tai lähettämään sähköpostia osoitteeseen vihje.parainen@poliisi.fi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme