Mainos
Mainos

Metallivarkauksia tehtaillaan röyhkeästi ympäri maata

Metallivarkaudet ovat lisääntyneet arvonnousun myötä eri puolilla Suomea. Poliisi epäilee, että osa varkauksista on ulkomaalaisten tekemiä tilaustöitä. Esimerkiksi kupari maksaa nyt yli kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten.

Varkaita kiinnostavat värimetallit, kuten kupari ja messinki, koska niistä maksetaan nyt erityisen hyvin. Esimerkiksi kuparista saa yli kaksi kertaa enemmän kuin vielä vuosi sitten.

Poliisin mukaan suomalainen romu kiinnostaa ammattirikollisia sekä kotimaassa että ulkomailla.Varkaille kelpaa kaikki metalli, mitä saadaan kiskottua irti. Poliisin mukaan siinä sivussa tekijät syyllistyvät myös muihin rikoksiin.

Monesti varkauksia ei kuitenkaan huomata ajoissa, jolloin tavara on jo löytänyt uuden omistajan. Romukauppiaat ovatkin ryhtyneet taistelemaan varkauksia vastaan. Tavaran uudelleen myynti pyritään estämään vaihtamalla tietoja poliisin kanssa.

Katso Päivi Taljan juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme