Mainos
Mainos

Metsärikos jäi rangaistuksetta Pieksämäen käräjillä

Metsäyhtiö UPM:n piiripäällikkö syyllistyi rikokseen, kun metsäyhtiö jätti maastoon puuvaraston liian pitkäksi aikaa. Pieksämäen käräjäoikeus päätti kuitenkin perjantaina, ettei miestä tuomita rangaistukseen teon vähäisyyden takia.

Harvinainen syyte juontui siitä, että välivaraston puut jäivät maastoon Kangasniemellä kesällä 2006. Lain mukaan ne on poistettava sieltä kesäkuun loppuun mennessä, sillä muuten niistä voi levitä tuhohyönteisiä luontoon. Etelä-Savon metsäkeskus huomasi loppukesästä, että 460 kuutiota mäntypuuta oli vielä metsässä.

Käräjäoikeus katsoi, että piiripäällikkö syyllistyi metsän hyönteis- ja sienituhojen torjunnasta annetun lain rikkomiseen, mutta laiminlyöntiä on pidettävä vähäisenä. Yhtiöllä oli ollut vaikeuksia puutavaran kuljettamisessa muun muassa tehdasseisokkien takia. Teolla ei myöskään tavoiteltu hyötyä.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme