Mainos
Mainos

Miehelle luettiin syyte murhasta: pisti uhria 66 kertaa teräaseella – ESS: Tekijä oli monisairaan uhrin henkilökohtainen avustaja

Nelikymppiselle miehelle luettiin tänään syyte murhasta Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Etelä-Suomen Sanomien mukaan tekijä oli uhrin henkilökohtainen avustaja.

Uhri oli lehden mukaan monisairas mies, joka pystyi liikkumaan ulkona pyörätuolilla. Syytetty toimi miehen henkilökohtaisena avustajana joulukuun 2016 lopusta alkaen. Hän on koulutukseltaan lähihoitaja.

Teko tapahtui yksityisasunnossa Lahdessa maaliskuun lopussa.

Syytteen mukaan mies murhasi uhrin pistämällä ja viiltämällä häntä 66 kertaa teräaseella. Kaksi pistovammaa ulottui rintaonteloon ja keuhkoihin.

Lisäksi mies löi uhria nyrkillä ainakin nenään ja otsaan niin, että nenän rusto murtui. 

Syyttäjän mukaan teko tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Raakuutta osoittaa teräaseen iskujen suuri määrä ja tylppä väkivalta.

Uhri oli terveydentilastaan johtuen puolustuskyvytön, mikä syytteen mukaan osoittaa teon julmuutta. Uhri makasi maassa puolustuskyvyttömänä, kun tekijä pisti ja viilsi häntä teräaseella.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Mies on ollut vangittuna tekoillasta alkaen.

ESS:n mukaan mies kiisti oikeudessa murhasyytteen ja katsoo syyllistyneensä tappoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme