Mainos
Mainos

Miehelle vankeutta seksuaalisista hyväksikäytöistä: Saalisti teinejä netistä ja maksoi yhdynnöistä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut viisikymppisen miehen kolmeksi vuodeksi ja kuukaudeksi vankeuteen seksuaalirikoksista.

Tuomio tuli muun muassa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta.

Oikeus totesi törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, että mies oli ollut useasti suojaamattomassa yhdynnässä selvästi suojaikärajaa nuoremman lapsen kanssa. Heidän ikäeronsa oli huomattavan suuri, eivätkä he seurustelleet. Mies oli oikeuden mukaan tarjonnut teini-ikäiselle uhrille alkoholia ja maksanut yhdynnöistä.

Mies oli tutustunut uhriin netissä. Yhdynnässä oli oltu jo ensi tapaamisella, tuomiossa todetaan.

Oikeuden mukaan alkuaikaan 13-vuotias uhri oli kertonut tapahtumista niin tarkasti, ettei asiasta jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Syyllisyyttä tukivat tuomion mukaan myös Facebook-viestit. Mies myönsi menettelynsä muuten, mutta väitti yhdyntöjä olleen vähemmän. 

Viestittely noudatti samaa kaavaa 

Mies tuomittiin myös useasta lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin. Oikeuden mukaan mies oli ottanut uhreihin yhteyttä muun muassa Facebookissa.

Tuomion mukaan miehen viestittely uhreille noudatti samanlaista kaavaa. Yhden uhrin kohdalla viestittely eteni tapaamisiin.

Mies on tuomion mukaan tunnustanut toimineensa ainakin pääasiallisesti syytteissä kuvatulla tavalla. Hän kuitenkin pääsääntöisesti kiisti tahallisen rikoksen ja sanoi, ettei tiennyt uhrien oikeaa ikää.

Kaikkiaan mies tuomittiin 13 rikoksesta. Teot ajoittuivat vuosille 2011-2015.

Mies tuomittiin myös maksamaan uhreille korvauksia. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme