Mainos
Mainos

Kymmeniä uhreja - miehelle 10 vuoden tuomio lasten hyväksikäytöistä

Helsingin hovioikeus on tuominnut 40-vuotiaan miehen kymmenen vuoden vankeuteen kymmenistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Hovioikeus ei juuri muuttanut Helsingin käräjäoikeuden viime toukokuussa antamaa tuomiota. Käräjäoikeus tuomitsi miehen 10 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen, mutta hovioikeus lievensi tuomiota hieman.

Tuomo Olavi Välikangas syyllistyi useisiin törkeisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin sekä seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta tai sen yritykseen. Uhreja oli 40, ja he olivat iältään iältään 13-17-vuotiaita.

Käräjäoikeuden mukaan Välikangas etsi internetin kautta suunnitelmallisesti nuoria poikia seksisuhteisiin. Uhreja oli ympäri Suomea, ja myös teot tapahtuivat eri puolilla maata.

Välikangas kosketteli uhreja intiimialueilta asunnoillaan, hotelleissa, autossa ja metsässä. Hän harrasti uhrien kanssa myös suu- ja anaaliseksiä.

Käräjäoikeuden mukaan mies maksoi useimmiten uhreille seksistä 100-200 euroa. Lisäksi hän osti heille vaatteita ja muuta tavaraa.

Välikangas myönsi käräjäoikeudessa syytteet pääosin oikeiksi, mutta valitti tuomiosta hovioikeuteen.

Välikangas tuomittiin 2000-luvulla yli kolmen vuoden vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Mies pääsi ehdonalaiseen vankeuteen vuonna 2008.

Juttua korjattu. Jutussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että hovioikeus tuomitsi miehen yli kymmenen vuoden vankeuteen. Hovioikeuden tuomio oli tasan kymmenen vuotta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme