Mainos
Mainos

Mielentilatutkimus: Hyrylän perheenäidin surmaaja syyntakeeton – sairastaa skitsofreniaa

Mielentilatutkimuksen mukaan Hyrylän murhasta epäilty 34-vuotias mies oli syyntakeeton.

48-vuotias perheenäiti surmattiin raa'asti marraskuussa 2015 Hyrylän kunnantalon kupeessa, kun hän oli palaamassa ravintolasta kotiin.

Naista lyötiin veitsellä kaikkiaan 41 kertaa – kuusi osui selkään ja 35 rintaan. Oikeuslääkärin arvion mukaan nainen oli hengissä ainakin iskuun numero kaksikymmentäviisi.

Murhasta syytetään 34-vuotiasta miestä, joka ei tuntenut naista entuudestaan.

Juttua puitiin Järvenpään oikeustalolla viime huhtikuussa, jonka päätteeksi 34-vuotias todettiin tekijäksi ja passitettiin mielentilatutkimukseen.

Rikosnimikkeeseen oikeus ei tuolloin ottanut kantaa.

Mielentila: Syyntakeeton

Valmistuneen mielentilatutkimuksen mukaan 34-vuotias oli tekoaikaan syyntakeeton eli ei ymmärtänyt mitä teki. Tutkimuksen mukaan mies sairastaa skitsofreniaa.

Syyttäjä Eeva-Liisa Olkinuoran mukaan mielentilatutkimuksen lopputulos kelpaa hänelle.

– En löytänyt siitä mitään miksei kelpaisi.

Omaisten asianajaja sen sijaan kyseenalaisti lyhyessä istunnossa lopputuloksen. Asianomistajat katsovat, että tekijä oli täydessä ymmärryksessä.

Oikeus antaa jutussa päätöksen kahden viikon päästä. Käräjäoikeus ei ole sidottu mielentilatutkimuksen johtopäätöksiin, vaan harkitsee asian itsenäisesti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme