Mainos
Mainos

Mielentilatutkimus: Laajasalon murha oli tunnekylmä teko

Mielentilatutkimuksen mukaan 28-vuotias Jukka-Matti Romppainen oli syyntakeinen surmatessaan naapurissa asuvan naisen viime syksynä Helsingissä. Oikeus antaa päätöksen kahden viikon päästä 11. toukokuuta.

58-vuotias nainen löydettiin kuolleena merestä 12. lokakuuta 2014 Laajasalon vanhasta öljysatamasta.

Romppainen on tunnustanut surmanneensa naapurissaan asuneen naisen. Väkivalta oli alkanut Laajasalossa.

Mielentilatutkimuksen mukaan miehellä oli ollut masennusjaksoja ja liiallista alkoholinkäyttöä. Teon taustalla ei ollut mitään psykoottista syytä.

Murhaan liittyi valintojen teko ja harkinta-aikaa, tutkimuksessa todettiin. Tunnekylmyys oli suurempi syy kuin persoonallisuushäiriöt tai masennus.

Syyttäjä vaatii jutussa elinkautista murhasta. Puolustuksen mukaan kyse oli pikaistuksissa tehdystä taposta.

Asianajaja Heikki Lampela sanoi yllättyneensä mielentilatutkimuksen tulosta. - Hän on kertonut kuulleensa mielessään ulkopuolisia ääniä. Yksi kehotti surmaamaan, toinen yritti estää ja kolmas arvosteli häntä.

Oikeus antaa tuomion kahden viikon päästä. Jos tuomio tulee taposta, niin rangaistus on kymmenen vuoden luokkaa ja siitä pääsee ensikertalainen vapaaksi istuttuaan puolet.

Jos taas oikeus katsoo teon murhaksi, niin tuomittu vapautuu vankilasta keskimäärin noin 14 vuoden päästä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot