Mainos
Mainos

Mies aiheutti bussipoltoilla miljoonavahingot – oikeus passitti vankilaan

Turussa lähes kahden miljoonan euron vahingot bussivarikkopalolla aiheuttanut mies on tuomittu vankilaan.

Turun Runosmäessä sytytetyssä tulipalossa tuhoutui viime vuoden syyskuussa muun muassa 23 linja-autoa. Palo sytytettiin Linjaliikenne Nyholm Oy:n varikolla, jossa autot olivat hallirakennuksen katoksessa ja sen läheisyydessä.

Käräjäoikeus langetti 32-vuotiaalle Jarkko Petteri Harjulalle neljä vuotta vankeutta muun muassa törkeästä vahingonteosta. Mies kertoi esitutkinnassa olleensa tapahtumayönä päihtynyt, ahdistunut sekä itsetuhoinen ja sytyttäneensä tulen paikalla. Oikeudessa hän kiisti syytteen törkeästä vahingonteosta eikä halunnut tulla kuulluksi.

Käräjäoikeus huomioi ratkaisussaan paitsi Harjulan esitutkinnassa kertoman myös sivullisten havainnot ja muun näytön.

Harjulan syyksi luettiin muitakin rikoksia, kuten törkeä varkaus ja törkeä vapaudenriisto. Harjula tunkeutui pari päivää ennen varikkopaloa erään toisen miehen asuntoon ja haali sieltä omaisuutta. Kun asunnon haltija tuli paikalle ja aikoi soittaa poliisille, Harjula uhkasi tätä aseella. Harjula myös pakotti toisen miehen ajeluttamaan häntä autolla. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot