Mainos
Mainos

Mies ajoi nuuskakauppojen vuoksi yli 14 000 kilometriä – Tulli paljasti jättisalakuljetuksen

Tulli tutkii mittavaa nuuskan salakuljetustatapausta, jossa miehen epäillään tuoneen Suomeen laittomasti nuuskaa ja levittäneen sitä pääkaupunkiseudulla.

Esitutkinnan mukaan helsinkiläismies on tämän vuoden aikana ajanut Ruotsin Haaparannalle hakemaan nuuskaa yhteensä kymmenen kertaa. Nuuskareissuille kertyy kilometrejä yhteensä yli 14 000. Tutkinnan mukaan mies toi Suomeen yhteensä 10 000 purkkia eli noin 100 kiloa nuuskaa.

– Vaikka Tullissa on tavattu suurempiakin salakuljetuksia, kyse on kuitenkin merkittävä jutusta. Takavarikoimme mieheltä 1500 nuuskapurkkia, kertoo tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Petteri Nevalainen Tullin rikostutkinnasta.

Mies myi nuuskaa muun muassa sosiaalisen median, kuten Facebookin, välityksellä. Esitutkinnassa on myös kuulusteltu rikoksesta epäiltynä useita henkilöitä, jotka ovat ostaneet laittomasti maahantuotua nuuskaa.

– Voi olla, että kuulustelemme vielä lisää henkilöitä tapaukseen liittyen, Nevalainen sanoo.

Laittoman toiminnan epäillään aiheuttaneen Suomelle noin 35 000 euron verovahingot.

Rikoskokonaisuutta on tutkittu törkeänä veropetoksena, salakuljetuksena sekä laittomana tuontitavaraan ryhtymisenä. Asia siirtyy syyteharkintaan syksyn 2015 aikana.

Tullin mukaan nuuskaa salakuljetetaan yleisimmin Suomeen laivalta ja länsirajan kautta. Nuuskamarkkinat ovat levinneet myös entistä enemmän netin puolelle.

– Meillä on ollut juttuja, joissa nuuskaa on myyty "tiskin alta" ja näkemykseni mukaan sellaista toimintaa on vieläkin. Nettikauppa on myös yleistynyt, tulliylitarkastaja Petteri Nevalainen sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme