Mainos
Mainos

Mies haki tuttavaltaan lasten leluja - sai veitsestä selkään

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen tapon yrityksestä kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Hän yritti surmata tuttavansa kun tämä tuli kysymään lastensa leluista.

Teko tapahtui toukokuun alussa Maakravunkujalla Espoonlahdessa. Osapuolten muistikuvat tapahtumista olivat hatarat ja osin ristiriitaiset.

31-vuotias mies oli yöpynyt edellisen yön tuttavansa luona Maakravunkujalla, mutta lähtenyt sieltä aamulla. Iltapäivällä kolmen aikaan 31-vuotias oli muistanut lapsensa lelujen mahdollisesti jääneen asunnolle ja lähti kysymään niitä ystävänsä kanssa.

27-vuotias avasi oven ja 31-vuotias kysyi lelujen perään, mikä sai nuoremman raivostumaan.

Oikeudessa 31-vuotias arveli, että toinen oli saattanut ymmärtää kysymyksen väärin siten, että häntä olisi syytetty lelujen anastamisesta. Kaksikolla oli ollut aiemmin riitaa rahojen katoamisesta.

Tylpällä esineellä päähän

Oikeus päätyi siihen, että 27-vuotias löi ensin tylpällä keittiövälineellä, todennäköisesti kaulimella, ystäväänsä kerran päälaelle. Sen jälkeen 27-vuotias otti veitsen käteen. Miehet päätyivät ensin pystypainiin ja sitten lattialle. Tässä vaiheessa veitsi putosi 27-vuotiaan kädestä.

Kun vanhempi oli nousemassa ylös, 27-vuotias otti veitsen uudestaan ja löi selkään ja vielä olkapäähän. Tappelun jatkuttua kaksikko päätyi asunnon parvekkeelle. Jossain vaiheessa parvekkeen ovilasi särkyi.

27-vuotias kertoi käsirysystä, mutta hänellä ei ollut muistikuvia veitseniskusta. Hän ei muistanut edes tuttavansa lyöneen häntä itseään. Mukana olleet tuttavan kertomukset tapahtumista olivat myös hajanaiset.

Tapahtumien jälkeen asiat oli sovittu ja 27-vuotias oli ehdottanut ambulanssin kutsumista. 31-vuotias ei ollut sitä halunnut, jottei ystävä joutuisi vaikeuksiin. Hän oli mennyt sairaalaan myöhemmin.

Vankilaan ja korvauksia

Oikeus katsoi, että kyse oli tapon yrityksestä ja passitti 27-vuotiaan suorittamaan 3 vuoden vankeustuomiotaan.

Hänet määrättiin maksamaan 31-vuotiaalle korvauksia arpien aiheuttamasta kosmeettisesta haitasta 3300 euroa, kosmeettisesta haitasta 3000 euroa ja vereentyneistä vaatteista noin 500 euroa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme