Mainos
Mainos

Mies haukkui Leijonia MM-kisojen alla – miesjoukko hakkasi ja potki

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 26-, 24- ja 22-vuotiaat miehet ehdollisiin vankeusrangaistuksiin kahdesta pahoinpitelystä. Teot saivat alkunsa, kun toinen uhreista oli arvostellut Suomen jääkiekkomaajoukkuetta juuri MM-kisojen alla.

Pahoinpitelyt tapahtuivat 5. toukokuuta 2016 ravintola Lucky Ladyn tuntumassa Malmilla. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan.

Toinen uhreista oli ravintolan edessä arvostellut Suomen jääkiekkomaajoukkuetta ja todennut, ettei vuoden 2016 Leijonaryhmä ole kovin hyvä. Venäjällä pelatut MM-kisat olivat alkamassa seuraavana päivänä.

Tuntemattomaksi jäänyt mies oli syyttänyt uhria maanpetturiksi, jonka jälkeen uhri tönäisi miestä.

Yksi tekijöistä, 26-vuotias mies oli huutanut tämän jälkeen ”mitä te tönitte mun pikkuveljeä”.

Tosiasiassa miehellä ei pikkuveljeä ollut. Oikeuden mukaan kyse oli vain tekosyystä väkivallan aloittamiseksi.

Lyöntejä ja potkuja

Ensimmäisenä löi kuitenkin 24-vuotias mies, joka heitti kainalosauvansa sivuun ja iski nyrkillä Leijonia arvostellutta miestä päähän. Uhri kaatui, jonka jälkeen häntä lyötiin ja potkittiin maassa.

Samaan aikaan kaksi muuta tuomittua, 26-vuotias ja 22-vuotias löivät toista miestä nyrkeillä kasvoihin ja ylävartaloon. 26-vuotias käytti myös nyrkkirautaa. Lyönnin seurauksena uhrin poskiluu murtui.

Pahoinpitelyyn osallistui myös muutama muu, tuntemattomaksi jäänyt mies. Todistajien arvioiden mukaan tekijöitä oli puolenkymmentä.

Oikeus katsoi tekijöiden osallistumisen asteet eri tasoisiksi. 26-vuotias tuomittiin 8 kk vankeuteen, 22-vuotias sai 5 kk ja 24-vuotias 60 päivää. Kaikki olivat ehdollisia tuomioita.

Miehet määrättiin maksamaan uhreille 2000 ja 1000 euron korvaukset.

Vuoden 2016 jääkiekon MM-kisoissa Suomi selvisi loppuotteluun, mutta hävisi sen Kanadalle 0-2.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme