Mainos
Mainos

Mies heitti polttopulloja ex-vaimon kerrostaloasuntoon

Vantaan käräjäoikeus langetti kahdelle virolaismiehelle yli kahden vuoden vankeustuomiot, kun toisen miehen entisen aviopuolison asuntoon heitettiin kaksi polttopulloa.

Tekojen taustalla olivat entisen avioparin riidat yhteisen lapsen tapaamisista.

Tapahtumat alkoivat maalis-huhtikuun vaihteessa 2015. 41-vuotias mies kävi neljä kertaa vajaan viikon aikana kivittämässä naisen asunnon ikkunoita rikki Tikkurilassa.  Toinen, 21-vuotias virolaismies toimi kuskina.  Mies myös lähetti uhkauksia tekstiviestillä entiselle puolisolleen.

Kahden ensimmäisen kivityksen jälkeen virolainen nainen ja lapset muuttivat tutun luokse.

Bensaa votkapulloihin

6. huhtikuuta illalla virolaismiehet kävivät ostamassa kaksi litraa bensiiniä. Votkapullot ja kangaspyyhe oli otettu mukaan kotoa.

Mies oli lähettänyt ex-puolisolleen viestejä, kuten esimerkiksi: ”Nyt odota, kun minä alan toimia äläkä sitten kadu!” ja ”Aiotko mennä kotiin vai? :-)”.

Edellisen päivien viesteissä mies oli muun muassa todennut, että nainen joutuisi vilkuilemaan jokaista ihmistä ja autoa olkansa yli.

Virolaismies heitti polttopullot asuntoon. Toinen osui makuuhuoneen ikkunan pieleen ja sytytti talon seinän. Kiviseinä sammui kuitenkin itsestään.  Olohuoneen ikkunasta heitetty polttopullo säilyi ehjänä, mutta sytytti verhot ja tuolin selkämyksen. Verho sammui itsestään, mutta tuoli paloi vielä palokunnan saapuessa.

Poliisi pysäytti kaksikon tuoreeltaan läheiseltä parkkipaikalta.

Oikeus: Sattuma esti

Miehen mukaan taloa ei ollut tarkoitus polttaa, vaan vain antaa naiselle varoitus siitä, että he voisivat halutessaan tehdä niin.

Oikeus katsoi, että tulipalo ei muodostunut pahemmaksi vain sattuman takia. Jos teko ei olisi jäänyt yritykseksi, siitä olisi aiheutunut vakavaa vaaraa suurelle ihmismäärälle. Talossa asui tuolloin lähes 60 ihmistä.

Käräjäoikeus katsoi kaksikon toimineen yhteisymmärryksessä vaikka vain toinen heittikin polttopullot. 41-vuotias tuomittiin 2 v 10 kk vankeuteen ja 21-vuotias 2 v 3 kk. Molemmat passitettiin vankilaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme